Izračunalnik

Ste zadovoljni s honorarjem, ki ga dobite za prevod ali jezikovni pregled filma, strokovnega članka ali knjige, za tolmačenje ali katero koli drugo opravljeno delo? Mislite, da delate preveč in si privoščite premalo dopusta? Ste samozaposleni že 30 let, pa niste bili niti en dan na bolniški, ker si je ne morete privoščiti? Delate ob petkih in svetkih, pa ob koncu meseca komaj zberete za plačilo prispevkov in osnovne stroške? Za malico in prevoz? Kako to, če je naročnikova tarifa zvenela tako obetavno?

Izračunalnik ima odgovor na vaša vprašanja. Kako deluje? Zagotovo ne pripravi letnega obračuna, za to so drugi programi. Je kot nekakšen simulator, pogled v prihodnost. Vse, kar potrebujete, so podatki o plačilu, ki vam ga za projekt ponuja naročnik (bruto znesek), koliko ur boste okvirno vložili, približen mesečni znesek stroškov ter število dni predvidenega dopusta in bolniške v letu. Če delate tudi na dopustu in niste nikoli na bolniški – naše sožalje, še kako vas razumemo! –, napišite 0.

Omenjene številke vnesite v izračunalnik oziroma simulator in dobili boste odgovore na vprašanja iz prvega odstavka. Srečno!

P. S.: Če bi radi podprli delo našega društva in s tem tudi izračunalnika, imamo po novem tudi podstran z navodili, kako lahko to storite. Veseli bomo vsakega evra. :)